Home / Duurzaam kantoormeubilair

Duurzaam kantoormeubilair

Ben je op zoek naar duurzaam kantoormeubilair dat niet

alleen comfortabel is, maar ook goed is voor het milieu?

Daar kunnen wij voor zorgen!


In deze blog delen we alles wat je moet weten over duurzaam

kantoormeubilair, zodat je het beste kunt halen uit je werkomgeving.


Duurzaam kantoormeubilair

Duurzaam kantoormeubilair

Duurzaamheid evolueert naar een essentieel deel van ons dagelijks leven, en terecht. Het kiezen van kantoormeubilair dat op een verantwoorde manier is geproduceerd kan een positieve impact hebben op zowel het milieu als jouw werknemers. We bespreken verschillende elementen die bijdragen tot duurzaam meubilair, en geven handige tips voor het kiezen van de juiste stukken voor jouw kantoor. 

Je zult ook ontdekken hoe duurzaam kantoormeubilair kan bijdragen aan een gezondere en productievere werkomgeving. Van ergonomisch ontworpen stoelen tot verstelbare bureaus, we laten zien hoe je kunt investeren in meubilair dat zowel het welzijn van je medewerkers bevordert als zorgt voor een stijlvolle en functionele werkplek.


Wat is Duurzaam kantoormeubilair? 

Duurzaam kantoormeubilair verwijst naar meubels die op verantwoorde wijze zijn geproduceerd met minimale impact op het milieu. Dit houdt in dat de materialen die worden gebruikt voor het meubilair afkomstig zijn van duurzame bronnen en dat de productieprocessen zo min mogelijk schadelijke stoffen en afval genereren.

Het behalen van Internationale ISO normen getuigt van continue investeren in maatschappelijk verantwoord ondernemen. ISO 14044 bepaalt o.a. strikte richtlijnen rond product-levenscyclus, terwijl ISO 14001 en ISO 50001 ethische richtlijnen betreffende de werkplaats bepaalt.

Duurzaam kantoormeubilair wordt vaak gemaakt van gerecyclede materialen, zoals hout, plastic en metaal, en wordt geproduceerd met behulp van energie-efficiënte methoden.

De Blue Finn van VEPA wordt 100%
gemaakt van sterilisatieverpakkingen uit ziekenhuizen.

De Catifa Carta van het Italiaanse merk
Arper is gemaakt van papier en natuurlijk
hars en 100% bio afbreekbaar en
CO2-negatief.




See beyond the ordinary and embrace a new future


Dieto verkoopt innovatieve kantoormeubelen die gemaakt zijn van 100% recycleerbare materialen en geproduceerd worden volgens circulaire ontwerpprincipes. Deze meubels zijn afkomstig van merken die streven naar CO2-negatieve productieprocessen en een minimale ecologische voetafdruk. Dieto biedt hiermee duurzame oplossingen aan die energie-efficiëntie en afvalreductie bevorderen in elk onderdeel van het productieproces.


De Engelse stoffenfabrikant Camira
heeft met “Oceanic” een stof gemaakt
die bestaat uit gerecycleerd plastic,
gewonnen uit oceaanafval.


Investeer in een lange levensduur

Het belangrijkste kenmerk van duurzaam kantoormeubilair is zijn lange levensduur. In plaats van het kopen van goedkope meubels die snel verslijten en moeten worden vervangen, investeert u in duurzaam meubilair. Duurzaam kantoormeubilair is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage en scheuren, zelfs bij dagelijks gebruik. De slijtvastheid van stoffen wordt aangeduid met Martindale. 

Duurzaam kantoormeubilair is een goede investering op lange termijn. Hoewel de initiële kosten mogelijk hoger zijn dan die van traditioneel meubilair, gaat duurzaam meubilair veel langer mee en vereist het minder onderhoud en vervanging. Dit betekent dat u op de lange termijn geld kunt besparen door te investeren in duurzaam meubilair. Bovendien kunnen duurzame meubelmerken betere garanties bieden op hun producten, waardoor u gemoedsrust hebt dat uw investering beschermd is.


Voordelen van duurzaam kantoormeubilair


Het gebruik van duurzaam kantoormeubilair biedt tal van voordelen. Ten eerste draagt het bij aan het verminderen van uw ecologische voetafdruk. Door te kiezen voor meubels die zijn gemaakt van gerecyclede materialen en die zijn geproduceerd met behulp van energie-efficiënte methoden, kunt u helpen om het gebruik van nieuwe grondstoffen en de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. Dit draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en helpt de negatieve impact op het milieu te verminderen.

Een ander voordeel van duurzaam kantoormeubilair is dat het vaak ergonomisch is ontworpen. Ergonomie verwijst naar het ontwerpen van meubels en apparatuur op een manier die de gezondheid en het comfort van de gebruiker bevordert. Duurzame kantoormeubelen zijn vaak voorzien van verstelbare functies, zoals verstelbare stoelen en in hoogte verstelbare bureaus, waardoor medewerkers hun werkplek kunnen aanpassen aan hun individuele behoeften. Dit helpt bij het voorkomen van lichamelijke klachten, zoals rugpijn en RSI, en draagt bij aan een comfortabele en productieve werkomgeving.


Maak de juiste keuze


Nu u begrijpt wat duurzaam kantoormeubilair is en welke voordelen het biedt, is het tijd om te leren hoe u de juiste keuzes kunt maken bij het kiezen van meubels voor uw kantoor. Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen:

1. Onderzoek de materialen: Kies voor meubels die zijn gemaakt van gerecyclede of hernieuwbare materialen, zoals FSC-gecertificeerd hout, gerecycled plastic en metalen. Vermijd materialen die schadelijke chemicaliën bevatten, zoals formaldehyde.

2. Controleer de productieprocessen: Informeer naar de productiemethoden [ISO] van de meubelfabrikanten. Kies voor fabrikanten die gebruik maken van energie-efficiënte processen en die afval minimaliseren.

3. Let op certificeringen: Zoek naar meubels die zijn gecertificeerd door erkende organisaties, zoals LEED, GREENGUARD en Cradle to Cradle. Deze certificeringen garanderen dat het meubilair voldoet aan strenge duurzaamheidsnormen.

4. Overweeg de levensduur: Kies voor meubels die zijn ontworpen om lang mee te gaan en die kunnen worden gerepareerd in plaats van vervangen. Dit verlengt de levensduur van het meubilair en vermindert de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd.

5. Denk na over functionaliteit: Kies meubels die ergonomisch zijn ontworpen en aanpasbaar zijn aan de individuele behoeften van uw medewerkers. Dit zorgt voor comfort en bevordert de productiviteit.

Door deze richtlijnen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat u duurzaam kantoormeubilair kiest dat zowel goed is voor het milieu als voor uw werknemers. Het maken van bewuste keuzes bij het inrichten van uw kantoorruimte kan een positieve impact hebben op de duurzaamheid en productiviteit van uw organisatie.


Bij kantoorwerk draait alles om ergonomie


Bij het kiezen van kantoormeubilair is het belangrijk om rekening te houden met zowel ergonomie als duurzaamheid. Ergonomie verwijst naar het ontwerp van meubels en apparatuur om het comfort en de productiviteit van medewerkers te bevorderen, terwijl duurzaamheid verwijst naar het gebruik van verantwoorde materialen en productieprocessen.

Ergonomisch kantoormeubilair is ontworpen met het oog op de gezondheid en het welzijn van medewerkers. Bureaustoelen hebben bij voorbeeld verstelbare rugleuningen en armleuningen, evenals lendensteunen. Ergonomische bureaus hebben in hoogte verstelbare bladen, zodat medewerkers hun werkplek kunnen aanpassen aan hun lichaamslengte en zithouding.


Duurzaam kantoormeubilair gaat hand in hand met ergonomisch ontwerp. Door te kiezen voor meubels die zijn gemaakt van gerecyclede materialen en die zijn geproduceerd met behulp van energie-efficiënte methoden, draagt u bij aan het verminderen van uw ecologische voetafdruk. Daarnaast gaat duurzaam meubilair langer mee dan traditioneel meubilair, waardoor de behoefte aan vervanging wordt verminderd en de hoeveelheid afval wordt beperkt.


Duurzaam kantoormeubilair, recycling en onderhoud

Om ervoor te zorgen dat uw duurzame kantoormeubilair zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud en de recycling van duurzaam kantoormeubilair:


1. Reiniging: Reinig uw meubels regelmatig met milde reinigingsmiddelen en vermijd agressieve chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Volg de onderhoudsinstructies van de fabrikant voor het beste resultaat.

2. Reparaties: Als er kleine beschadigingen aan uw meubels zijn, overweeg dan om ze te laten repareren in plaats van ze te vervangen. Veel duurzame meubelmerken bieden reparatieservices aan om de levensduur van hun producten te verlengen.

3. Recycling: Als uw meubilair aan het einde van zijn levensduur is, zoek dan naar recyclingmogelijkheden in uw omgeving. Veel gemeenten hebben speciale programma’s voor het recyclen van meubels. Neem contact op met lokale recyclingcentra of afvalverwerkingsbedrijven voor meer informatie.

4. Donaties: Overweeg om uw gebruikte maar nog bruikbare meubels te doneren aan goede doelen of non-profitorganisaties. Op deze manier kunnen uw meubels een tweede leven krijgen en worden hergebruikt door anderen die ze nodig hebben.


Conclusie 

Duurzaam kantoormeubilair biedt voordelen voor zowel het milieu als uw werkplek. Door te kiezen voor meubels gemaakt van gerecyclede materialen en energie-efficiënte productiemethoden, vermindert u de ecologische impact van uw kantoor. Ergonomisch ontwerp en hoogwaardige materialen dragen bij aan een gezondere, productievere werkomgeving.

Bij het kiezen van duurzaam meubilair, let op materialen, productieprocessen en certificeringen. Overweeg ook maatwerk voor een perfecte pasvorm en persoonlijke stijl. Investeren in duurzaam kantoormeubilair heeft een positieve impact op uw bedrijf en het milieu, helpt natuurlijke hulpbronnen te behouden en vermindert afval. Neem de tijd om uw opties te verkennen en maak bewuste keuzes voor een groenere toekomst.

Bij Dieto begrijpen we hoe belangrijk een duurzame en functionele kantoorinrichting is. We zijn er om u te ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes voor kantoormeubilair dat niet alleen bijdraagt aan een stijlvolle werkplek, maar ook aan een groenere toekomst. Met onze expertise en op maat gemaakte oplossingen zorgen wij ervoor dat uw kantoor zowel efficiënt als milieuvriendelijk is.

Kies voor Dieto en ervaar het verschil in comfort en duurzaamheid. We kijken ernaar uit u te helpen!


www.dieto.be


Gids duurzaam kantoormeubilair


Contacteer ons